Memoriál bratra Vítka 2012

Již tradičně se na začátku letošního září konala každoroční skautská soutěž pořádaná naším střediskem Ostříž, Memoriál bratra Vítka. Ze smečky se zúčastnilo velké množství členů, celých 14(!), což nám umožnilo sestavit ještě za pomoci Jističových dcerek čtyři závodní družstva. Ale o tom dále…
Sešli jsme se „pod hodinami“ před Nádražím Braník v brzké sobotní ráno. I přes nepříznivou meteorologickou předpověď se na nás počasí nakonec moc nezlobilo a my si mohli vychutnat krásný podzimní den prozářený sluncem. Poté co jsme se obtížně a těžko vyšplhali na kopec nad Chuchlí, kde se měl závod konat, začali se již hlídky seřazovat na první nástup. Po něm každý oddíl vyfasoval startovní lístky a už tvořil závodní hlídky. Ty naše byly ve složení:
HNĚDÁ - Marek, Jéňa, Kateřina H a Hana H
ZELENÁ - Kolumbus, Davča, Marián, David
VLKODLACI - Teddy, PanČvacht, Jogurt, To
MAMUTI - Ondra, Filip, Petr, Robert
A už se mohlo vyrážet na trasu. Tam závodníci zjistili, že se porouchal stroj času a ztratili se v koloběhu věků a musí projít dlouhými časy, sesbírat součástky na opravu stroje času a dostat se zpět do současnosti. Na trase závodníci plnili rozmanité úkoly ze skautského i běžného života. Prošli starověkým Egyptem, středověkem, novověkem a potkali i kosmonauta. V cíli čekal na účastníky doprovodný program ve formě her a vyřezávání s Rysákem.
Naše hlídky se umístili na 15, 14, 12 a 8 místě (více viz výsledky).
Na cestě zpátky jsme ještě okoukli zvířata v malé městské zoo a fjúúú domů…

z pohledu 145. smečky vlčat zapsal
Tkaničkyn